Studenter fra hele Europa stiftet solidaritetsnettverk

 

Forrige helg var 50 elever og studenter fra ti europeiske land samlet i København for å forme Colombian Students’ Watch, et nettverk som skal drive solidaritetsarbeid med colombianske studenter. StL, representert av meg, deltok i stiftingen.

I Colombia er menneskerettighetssituasjonen kritisk for studenter som organiserer seg og jobber for en bedre utdanning. Studentene mottar drapstrusler fra paramilitære grupper, opplever tilfeldige arrestasjoner av politiet og flere studenter har blitt drept som en konsekvens av sitt engasjement i fullt lovlige studentorganisasjoner.

Solidaritet med colombianske studenter har eksistert lenge i Europa, og i blant annet Danmark, Sverige, Norge og Frankrike har ulike organisasjoner og nettverk jobbet med temaet. Nettverket Colombian Students’ Watch ble opprinnelig etablert blant elev- og studentorganisasjoner i Danmark, som i en årrekke har sendt protestbrev til colombianske autoriteter, gjort informasjonsarbeid i Danmark og sendt elev- og studentdelegasjoner til Colombia. Nå har nettverket utvidet seg til å inkludere organisasjoner fra hele Europa.

21. til 23. mai møttes 50 elever og studenter fra ni europeiske land for å diskutere menneskerettighetssituasjonen i Colombia.

– Vi har samlet studenter og elever fra hele Europa for å fokusere på den kritiske menneskerettighetssituasjonen for studenter i Colombia. I likhet med studentene i Europa, organiserer colombianske studenter seg for å øke kvaliteten på utdanningen sin. I motsetning til oss, opplever de å bli forfulgt og i mange tilfeller drept for sitt engasjement, sier Nina Lendal, medlem av det danske nettverket og en av hovedarrangørene for møtet.

De europeiske studentene har et felles budskap til colombianske autoriteter og til EU.

– Med dette møtet sender vi et sterkt signal til colombianske autoriteter om at det er internasjonal oppmerksomhet rundt colombianske studenters situasjon, sier Lendal.

– Men vi vil også rette oss mot politikerne i EU. Vi mener at europeiske politikere bør reagere på menneskerettighetsbruddene som skjer i Colombia, blant annet i deres handelspolitikk med landet.

De danske arrangørene av møtet er veldig fornøyde med den store deltakelsen, og er svært glade for utfallet av helgen.

  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: