Studentprotester i Wien i kveld

For å markere motstand mot dårlig implementering av reformene initiert av Bologna-prosessen, skal det i dag avholdes en internasjonal studentdemonstrasjon i Wien.

Selv skal jeg delta på festivitetene som arrangeres i Wien i kveld, vel vitende om at den europeiske studentunionen, som StL er en del av, har gjort en svært god jobb for å fremme studentenes interesser i prosessen. Det gjør vi også på ministerkonferansen i Wien, der ministerene stadig vil bli påminnet om den lange veien som gjenstår før vi når alle målene i Bologna-prosessen. Ikke minst understreker vi at utviklingen av økte skolepenger og markedsliberaliseringen av høyere utdanning er en uting, og at de regjeringene som står bak denne trenden har misbrukt Bologna-prosessens navn for å realisere sin egen agenda.

I kveld samles studenter og utdanningsministre fra hele Europa for å feire åpningen av det europeiske området for høyere utdanning, til tross for at vi er langt i fra de målene som i 1999 ble satt for 2010. Utdanningsreformene som skulle øke den sosiale og faglige kvaliteten på høyere utdanning har i mange tilfeller ført til det motsatte.

Når jeg da strener opp mot slottsball i kveld, i ny kjole og frisørstelt hår, vil jeg altså befinne meg i et vanskelig knutepunkt – mellom min overbevisning om at Bologna-prosessen er en god prosess som har et fantastisk potensiale dersom den blir behandlet og fulgt slik det var tenkt, og min anerkjennelse av av det er millioner av studenter rundt meg i dette kontinentet som kjemper en daglig kamp mot tapte goder og en forverrende studentsituasjon.

  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: